top of page

MUM YAPIMI İÇİN UÇUCU YAĞLARIN ARTILARI VE ESKİLERİ


Uçucu yağlar, son yıllarda mum yapımı, vücut bakımı ve aromaterapinin yanı sıra çeşitli diğer kullanımlar için inanılmaz derecede popüler hale geldi. Bu yazıda size detaylı ve kapsamlı bilgiler vermeye çalıştık...


ESANSİYEL YAĞLAR NELERDİR?


Uçucu yağlar, bitkilerden elde edilen ve genellikle kokulu olan doğal, yüksek konsantre özlerdir. Bitkilerin köklerinde, yapraklarında, gövdelerinde, çiçeklerinde veya meyvelerinde bulunabilirler ve damıtma adı verilen bir işlemle ekstrakte edilirler.


Uçucu yağlar güçlüdür,% 100 doğaldır ve lavanta, sedir ağacı, sardunya, ylang ylang, portakal, tarçın yaprağı, selvi, paçuli, limon, vetiver, karanfil, adaçayı ve balzamdan gelebilir.


Bu blogda, özellikle mum yapımı için uçucu yağların artılarını ve eksilerini ele alacağız.



ESANS YAĞLARIN FAYDALARI NELERDİR?


İyi şeylerle başlayacağız.


Uçucu yağlar% 100 doğaldır. Bunu kim sevmez? Bu, mumlarınız için uçucu yağlar kullanmanın en büyük yararıdır.


Şeffaflık çağında, birçok mum üreticisi ve kozmetik şirketi, ürün oluşturmak için kullandıkları içerikler söz konusu olduğunda daha doğal hale gelmeye başlıyor.


Doğal içeriklerin kullanılması oldukça çekici bir özellik ve birçok tüketicinin ev ve güzellik ürünleri satın alırken giderek daha fazla farkında olduğu bir faktördür.


Uçucu yağlar oldukça hoş kokuludur ve terapötik ve ruh halini yükselten nitelikleri nedeniyle değerlidir.


Çalışmalar, lavantanın sakinleştirici, anti-anksiyete etkileri sağlayabildiğini ve turunçgillerin sizi daha enerjik ve pozitif hissettirebileceğini göstermiştir.


MUM YAPIMINDA UÇUCU YAĞLARIN KULLANILMASININ EKSİK TARAFLARI NELERDİR?


Çok az veya hiç yok. Birçok uçucu yağ, bir mum yakarken ulaşılan daha yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında bozulur fakat mum için özel üretilmiş esanslarla bu problemi tamamen yok etmiş olursunuz, for candle yani mum için özel olarak esanslarımız sayesince parlama noktaları oldukça yüksek olan esanslar ile koku hem kalıcı olur hemde üretim aşamasında size hiç problem yaşatmaz.


MUM YAPIMINDA UÇUCU YAĞLARIN KULLANIMI HAKKINDA UZMAN TAVSİYELERİMİZ


Koku yağları ve uçucu yağların karışımlarını kullanın. Yanma noktaları yüksek olan kaliteli ürünler seçmeye özen gösterin bu şekilde harika koku veren (soğuk ve sıcak) mumlar yapmanız mümkün olacaktır, ayrıca doğal uçucu yağlarla yapılan mumları kullanmanın pazarlama gücünden yararlanmaya devam edebilirsiniz.


Ayrıca, kokunun bozulmasını önlemek için düz uçucu yağlar kullanırken, balmumu karışımına biraz daha soğuk bir sıcaklıkta koku eklemenizi öneririz. En az 120 saniye boyunca erimiş balmumunuzla kokuyu çırptığınızdan emin olun.


Uçucu yağ karışımlarıyla mum yapıyorsanız SCENTMEGA mum kokuları koleksiyonuna kesinlikle göz atın.



925 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page