top of page

KENDİ KOKULU ÜRÜNLERİNİZİ YAPIN




KOKUNUN DUYUSAL DÜNYASINI ANLAMAK

Yaratıcılığa, baştan çıkarmaya ve duyguya ilham veren koku, duyuları cezbeder. Bir parfümcünün paletinin sınırsız olanaklarıyla, her nota, anlamlı anıları ve duyguları uyarabilen, uyandırabilen veya yeniden canlandırabilen kendi kişiliğini somutlaştırır. Kokunun yaratıcı dünyası, hangi kokudan yapıldığını ve bildiğiniz ve sevdiğiniz kokuları yapmak için hammaddelerin nasıl birleştirildiğini anlamakla başlar.

KOKU UNSURLARI

Esansiyel yağlar, mutlaklar ve insan yapımı moleküller, nadir ve karmaşık kokular oluşturmak için bir parfümcünün paletinde 2000 ila 5000 benzersiz bileşen oluşturur.

Çoğu koku, birçok bileşenin eşsiz bir bileşimidir. Bir kokunun notaları, en uzun süre kalan tabandan, orta veya kalp notalarından, en hızlı kaybolan, ancak başlangıçta odaya veya cilde yayıldığında en baskın olan üst notalara kadar uzanır.

  • Üst Notalar tipik olarak Aldehitleri (Gevrek, sabunlu ve çiçek narenciye kokuları), Narenciye, Lite Meyveli, Otsu ve Ozon esanslarını (taze yağışa benzetilen temiz, taze, ıslak kokular) içerir.

  • Orta / Kalp Notaları, kokunun baskın karakterini oluşturur. Bunlar arasında Çiçekler, Meyveler, Otlar, + Baharatlar bulunur.

  • Temel Notlar uzun ömürlüdür ve günlerce oyalanabilir. Bunlar arasında Miskler, Tozlar, Reçineler, Vanilya, Gourmand ve Woody malzemeleri bulunur.


KOKUNUZUN KEŞFİ

Bir koku seçerken veya bir proje için kullanmak üzere bir koku oluştururken, kokunuzu hoşunuza giden ve hoş bir kokuda birleştirdiğiniz koku notalarına göre değerlendirmek önemlidir. İşte istediğiniz his için en iyi kokuları birleştirmenize ve seçmenize yardımcı olacak 7 basit adım.

  1. Kağıt blöf şeridini kokunun adıyla etiketleyin.

  2. Koku şişesindeki her bir karşılık gelen blotter şeridini yavaşça şerit üzerinde yaklaşık 1/4 "e batırın.

  3. Şeridi bükün, böylece koku ucu dik olarak yaklaşır. Daldırılmış börek şeritlerini düz, kuru bir yüzeye koyun ve değerlendirmeden önce kokularınızın yerleşmesi için 30-60 saniye bekleyin.

  4. Her kokuyu değerlendirmeye başlayın. Koku alma paletinizi temizlemek için her yeni koku arasında önkolunuzun içini koklayabilirsiniz.

  5. Her koku yerleştikçe, hemen üst notaların kokusunu alabileceksiniz ve daha sonra zaman geçtikçe orta ve temel notaların daha fazlasını deneyimlemeye başlayacaksınız.

  6. Her koku hakkında neyi sevip neyi sevmediğinizi ve her bir kokunun sizi ne hissettirdiğini veya düşündürdüğünü not alın.

İsterseniz kendi eşsiz kokunuzu oluşturmak için kokuları birleştirin. Bunu yaparken önce ufak bir kapta denemenizi yapın ve en az 48 saat bekledikten sonra sonucuna karar verin.

KENDİ KOKULU ÜRÜNLERİNİZİ YAPIN

Koku kullanımı için çeşitli ev ve vücut bakım uygulamaları vardır. İşte uygulama türlerine ve her ürün türü için önerilen koku yüzdesine kısa bir genel bakış.

Koku başına tam kullanım önerileri için:


Mumlar - SCENTMEGA SOYA WAX ile SCENTMEGA MUM ESANSLARINI birleştirin ve %10 esans ekleyin.

Difüzörler - SCENTMEGA ÇUBUKLU ODA KOKUSU KARIŞIMI ile birleştirin ve %15-18 esans ekleyin.

Oda Spreyi - SCENTMEGA ODA SPREYİ KARIŞIMI ile birleştirin ve % 4-6 esans ekleyin.

Cilt + Vücut Bakımı - Belirli cilt + vücut bakımı tabanı ile birleştirin ve% 1-3 esans ekleyin.

Eau de ParfumSCENTMEGA PARFÜM KARIŞIMI ile birleştirin ve %15 -%18 esans ekleyin.

Eau de Cologne – Alkol ile birleştirin ve % 2 -% 5 esans ekleyin.


Kokuları değerlendirmek ve özel kokular oluşturmak için mevcut unsurları anlamak, "kokularınızın" özgürce çalışmasına izin vermenizi sağlar. Koku, evinize ve vücut kreasyonlarınıza duygu ve deneyim derinliği katmanın heyecan verici bir yoludur. Yenilikçi SCENTMEGA KOKU KARTELASI'nı deneyerek örneklerle kokunun duyusal dünyasını keşfedin. Tüm kokular Alkol, Paraben içermez ve Ftalatsızdır.


139 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page